Dog Days 4.0 – Øivin & Elvira Horvei
november 14, 2023
Dog Days 4.0 – Remio
november 16, 2023
Dog Days 4.0 – Øivin & Elvira Horvei
november 14, 2023
Dog Days 4.0 – Remio
november 16, 2023
 

Dog Days 4.0 - Eva Hansen Sjøvold

 

Vernissage: tor 19. september, kl. 1800 - 2100
Visning: fre 20. - søn 22. sep, kl. 1100-1700
Sted: Gamle Munchmuseet, Tøyengata 53, 0563 Oslo
RSVP: her


Med separatutstillingen Prinser og Prinsesser fyller Eva Hansen Sjøvold utstillingslokalene på Gamle Munch med sine karakteristiske fargerike portretter som følsomt utforsker skjeiv identitet.

“Tidligere har jeg stilt ut en del med Pride art, andre gruppeutstillinger, et par soloutstillinger gjennom diverse lokale gallerier og jobbet mye med live maleri som performance under raves. Jeg er en maler som arbeider på store formater. Og jeg bruker maleriene til å portrettere min omgangskrets og den subkulturen jeg er en del av. Mitt hovedfokus er på utenforskap, og de jeg maler er som regel skeive. Jeg er opptatt av å formidle en opplevelse av intimitet og et ønske om nærhet. Jeg jobber med maleriet som en forlengelse av mennesket, der farger og rom skal gi uttrykk for de jeg maler sitt indre følelsesliv og mitt møte med dem. Det er en underrepresentasjon av unge figurative malere i den norske kunstscenen i dag, spesielt av de som følger den ekspresjonistiske tradisjonen. Der føler jeg at jeg drar en rød tråd fra Munchs filosofi rundt maleriet inn i mitt moderniserte skeive narrativ. Jeg føler disse likhetene og kontrastene kunne vært interessant å vise på Gamle Munch.”

Eva Hansen Sjøvold (f. 2001) er en ung maler fra Mo i Rana, basert i Oslo. De har samarbeidet med Oslo Street Art Festival siden våren 2022, noe som har resultert i to veggmalerier på Grunerløkka, ett i Mo i Rana og en utstilling i Sofienberg Kirke.

Dog Days (est.2021) er et årlig utstillingsprogram som presenterer kunstnere og prosjekter som reflekterer det bredere spekteret av graffiti, gate- og outsiderkunst. Dog Days viser frem originale tegninger, malerier, skulpturer, performance, installasjoner, wearables, trykk- og zineutgivelser i begrenset opplag og mer, og har som mål å knytte "gaten" til "galleriet", gjennom å vise hvordan kunstnernes studiobaserte praksis forholder seg til arbeidene deres i det offentlige rom.

Påmelding til vernissage